+3670/3267481 kurystunde@gmail.com

A felkészülés 2 teljes napot igényel, így van lehetőség lelkileg is hangolódni.
Várandósokat és babát tervezőket is várok. Lehet jönni egyedül, párral, nagyszülőkkel is.
A felkészülés 10-18 óráig tart.

Kényelmes ruhában érdemes jönni, lehet enni, inni, heverni, ülni, feküdni…ahogy jól esően tudunk beszélgetni.

Szülésre felkészülés alkalmával a szülés valódi természetéről beszélgetünk, hogy megtudjuk, a testünk milyen körülmények között tud működni, megnyílni, miben és kiktől kaphatunk ehhez támogatást, ill. hogy mik azok a tényezők, amiket érdemes kiiktatnunk, mert zavarnának a szülés folyamatában.

Egyéni igényeinkre figyelve, a csoportos készülésen egymást inspiráljuk kérdéseinkkel, gondolatainkkal, problémáink kimondásával és a „nem vagyok egyedül” érzés erejével.

Végigvesszük a várandósság és szülés során bekövetkező testi- lelki változásokat, egymással való kölcsönhatásukat, készülünk a szülővé válás részleteire.

Kitérünk arra, hogy mikor érdemes kórházba indulni, hogy mik a szülés megindulásának a jelei, mit érdemes magunkkal vinni, mi fog történni a szülőszobán velünk és a babával, milyen lesz a gyermekágy. A szülés alternatív lehetőségeiről és az intézeten kívüli szülés lehetőségeiről is beszélünk.

Átbeszéljük, hogy mire is van igazán szüksége egy babának és családjának a szülést követően- így nagyon sok pénz megspórolható, amit a pszichésen remekül felépített reklámok hatására költenénk el.

Szó lesz még a családi kapcsolatok változásáról ( nagyszülők, testvérek), a szoptatásról, a gyermekágyas változásokról, a táplálkozásról, testápolásról, a babaápolásról és gyermeknevelésről ( kötődő nevelés), a hordozásról, a testvérféltékenységről, a párkapcsolat változásairól…

Célom, hogy őszintén, felszabadultan, egymás gondolatait inspirálva beszélgessünk mindenről, ami a családdá válás kapcsán felmerül.

 

Ha kérdésed van a 70-326-7481-s számon és a kurystunde@gmail.com-on, vagy itt , a honlapon keresztül érdeklődhetsz