+3670/3267481 kurystunde@gmail.com

Rólam mondtátok

Szülésélmény feldolgozása Tündével

Tündi szakértelme, szemlélete és szeretetteljes női energiája segített nekem abban, hogy a császármetszésemhez kapcsolódó negatív élményeimet, a megalázottságot és a magányt fel tudjam dolgozni. A vele folytatott beszélgetéseknek, foglalkozásoknak jelentős szerepe volt abban, hogy a kislányommal egészséges, szereteten és feltétlen bizalmon alapuló kötődést alakítsak ki az első hetek okozta sokk, szeparáció és fájdalmai ellenében. Szeretettel és hálával ajánlom őt azoknak az édesanyáknak, akiknek szakértő, támogató segítőre van szüksége ahhoz, hogy szülésélményüket feldolgozzák, és bizalommal, reménnyel, magabiztossággal éljék meg saját anyaságukat.

 

Kedves Tünde!

Már a szülésfelkészítőn megnyugodtam felőled. És később is pontosan azt a kombinációt kaptam a benned lévő dúlából és bábából, amire szükségem volt a harmadik lányunk születésénél. Így olyan nyugalom és védőháló került körénk, amire gondolni sem mertem volna. Tökéletes csapatot alkottál a kórházi segítőimmel is. Bár ne lenne akadály a császáros előzmény, és szülhetnék otthon! Nem lenne kérdés, hogy veled-e.

Mindent köszönök! Verus

Kedves Tündi!

Isten éltessen sokáig erőben ,egészségben ,adjon hitet ,kitartást a munkád folyamán,és továbbra is”éberlétet” ,bölcsességet.

Szeretettel:Hajnal


 

Tünde Drága!

Nem tudok igazából kiemelni valami konkrét történetet, viszont van konstans érzés. Mindig csodálattal tölt el az a mélységes empátiával átitatott figyelem, amit adni tudsz. Aminek a támogató tükrében a legnehezebb dolgokat is könnyű megfogalmazni és kimondani. Aminek a szeretetteli, elfogadó puhaságában nem is tűnik olyan nehéznek kitenni a magamban legmélyebben lakó érzéseket sem.

Köszönöm!!

Várnainé Kriszta


 

Tündihez szülésfelkészítőre jártunk férjemmel

Nagy élmény volt számunkra kedvessége, személyének melegséget sugárzása, alkalmazkodása igényeinkhez.Nem utolsó sorban pedig felkészültsége, tudása minden területen, amit érintettünk a várandósság, szülés kapcsán.

Az csak az időpont és technikai nehézségeknek volt köszönhető, hogy végül nem vele szültünk…:(

Szívből ajánlom Őt mindenkinek, bármely területen!

Edelényiné Sebestyén Nóra


 

Kedves Tündi! 

Szerintem szakmailag a legjobb bába Vagy, akit ismerek, az a tapasztalatom, hogy mindig nyitott Vagy az újra, és folyamatosan továbbfejleszted és tágítod a nézőpontodat,- ami nagyon jó, mert haladsz a korral és az igényekkel. Szerintem minden téren, és minden pillanatban korrekt és megbízható Vagy, minden kérésre, érdeklődésre válaszolsz, amennyit és ahol tudsz segítesz, mindig elérhető Vagy, én pl. bármikor tudtalak hívni, akar éjjel is,- ez a legnagyobb kincs,-plusz nagyon praktikus tanácsokat tudsz adni, még teljesen reménytelen helyzetekben is, motiválsz, hogy mindig van remény, és mindig fel tudod dobni a fáradt és elnyűtt kismamákat, és megnyugtatod őket. Melletted mindig biztonságban éreztem magam, plusz bátorítást is kaptam, hogy kitartsak. Mindig megbízható és biztos információkat kaptam TŐLED, és mély megnyugtatást, de ami a legjobb tulajdonságod, az az erős intuíció, hogy mindig érzed, melyik kismamának mire van szüksége,és éppen azt tudod nyújtani, akkor, abban a pillanatban.

Ahogy a Harmat Hajni is mondta,- nem minden bokorban terem egy Kurys Tündi, aki  szívvel lélekkel van benne abban, amit csinál, és aki így latja a női lelket a legmélyebb szintekig, mint Te.

Áldás kísérje Utadat, és azt kívánom minél több anya társam tapasztalhassa meg a te jóságodat és gondoskodásodat, hogy minél többen úgy tudjanak gyermeket a világra hozni, ahogyan az méltó hozzánk, nőkhöz. Azt gondolom, ez Veled mindenképpen sikerülhet, és akik téged választanak, nagy lehetőséget kapnak ahhoz, hogy a szülést, mint eseményt a legcsodálatosabb élményként élhessek meg.

Szeretettel ölellek és gondolok Rád a távolból: Edus


 

Tudod kedves Tündi,hogy nem tudom szavakkal kifejezni,megfogalmazni “csak “tiszta szívből HÁLÁSNAK  tudok lenni Neked most,- és mindig az életem folyamán a  támogatásodért ,segítségedért,amit Kincső születésének óráiban,majd a gyermekágyban… sőt azután az anyává érésem folyamán önzetlenül adtál nekünk.

Iszonyú magas volt a hegy,amire fel kellett jutnom… irtózatos terhekkel megpakolva indultam. Lassan haladtam,meg-meg állva,zilálva,megtörve és kimerülten haladtam egyre feljebb… és egyre beljebb is …Mindvégig megértettél ,velem voltál,erőt adtál.

Majd reményt vesztettem.. de a Te hited bennem – Anyában- mindvégig folyamatos volt és imádkoztál értem akkor,mikor én már nem tudtam… majd úgy éreztem “meghaltam”és Te “életet leheltél belém”…  A Gyermekemért egyetlen percet sem aggódtam,mert tudtam,hogy vigyázol rá és biztonságban van.

Ez a legtöbb!

Lelkileg óriási utat jártam be a segítségeddel a belém vetett bizalmaddal a szülés igen hosszú óráiban. Tapasztalataim ,megéléseim által,melyet mindvégig odaadóan, rám hangolódva vigyáztál  : más,gazdagabb  nő ,és más bába is lehetek.

Köszönöm !

Tiszta ,őszinte szeretettel:Hajnal

 


Első baba várása előtt vettem részt egy Tünde által tartott felkészítőn

Nagyon hasznos volt egyrészt a többi résztvevő tapasztalatai, másrészt Tünde felkészültsége, nagy gyakorlati tudása miatt. Minden szüléssel, gyerekággyal kapcsolatos tudnivalót átbeszéltünk, később többször elővettem a füzetet, amibe jegyzeteltem, amikor “helyzet” volt, és már csak arra emlékeztem, hogy szó volt róla (konkrétan például amikor elfolyt a magzatvizem:)). Ajánlom azoknak, akik szeretnének szakembertől válaszokat kapni a bennük felvetődő témával kapcsolatos kérdésekre, mindezt családias hangulatú beszélgetés közepette.

Judit


 

Második várandósságom alatt voltam Tündénél szülésfelkészítőn,

mivel Őt választottuk segítőmnek, dúlámnak. Már az első várandósságom alatt is voltam egy 6×2 órás tanfolyamon. Most kíváncsi voltam; mi újdonságot tudhatok meg. Tünde két napos kötetlen-beszélgetős napot tartott.

A felkészítőt áthatotta Tünde szakmai felkészültsége, bátorsága, nyíltsága meghallgatni tudó képessége. Azt hiszem minden kérdésünkre választ kaphattunk a két nap során. És ennél többet is kaptunk; érezhettük, hogy figyelnek ránk, meghallgatnak minket (kérdéseket, félelmeket, történeteket egyaránt). Ezt nagyon fontosnak tartom az információk megszerzése mellett. Igazi  NŐI kör alakult ki a két nap alatt.

Örülök, hogy részese lehettem ennek a figyelemnek. Örülök, hogy kaptam kapaszkodókat, ami bizton segít a szülésem alatt is.

Köszönöm. 

Eszter


 

Kedves Olvasók,

16 éve állok a szakemberként a családok szolgálatában..

Sokféle szülésfelkészítő személyt,doulát,szülésznőt,védőnőt,pszichológust ismerek,akik nagyszerű munkát végeznek…

…de a bábaasszony bizony ritka madár. Vérbeli bábát keveset ismerek. Aki erre a hivatásra született és  képessége,tudása van hozzá. Akinek a munkája az életfilozófiája. Aki segíti a Nőt test-lélek- és szellemi szinten egyaránt minden életszakaszában. Különös figyelmet szentelve a várandósság- szülés-gyermekágyas időszaknak. Nemcsak fizikai szinten(ami kulcsfontosságú persze)hanem lelki-szellemi segítséget nyújtva- elsősorban – a Nő folyamatos támasza az átalakulásban-kiteljesedésben.

A bába úgy viszonyul,kapcsolódik a Nőhöz,olyan közeget teremt a számára,,sőt intuitív módon megérti őt,ha szavakat nem talál,hogy a Nő képes  legyen megnyílni. Így tudja a bábaasszony feltérképezni az egyéni igényeket,majd személyre szabott megoldásokat mutat úgy,hogy a segítségért hozzá forduló kompetens döntést tudjon hozni. Így növekedjen az önbizalma.

Tündi a bábaasszonyok védjegyét hordozza magán. Azon ritka madarak közé tartozik,melyekből kevés van kis Hazánkban.(is)

Tündit sokszor láttam szülés- felkészíteni,várandóssal,családokkal  foglalkozni,szülést kísérni,sőt sokszor dolgoztunk együtt is. Maximális szakmai felkészültséggel rendelkezik. Ezen kívül kivételes intuíciós képességgel bír. Elhivatott pártfogója a természetes folyamatoknak. Odaadása rendkívüli.

Tünde épp olyanná képes alakulni a segítő tevékenység folyamán,melyre épp szüksége van az Édesanyának az adott pillanatban,ahhoz,hogy élete legfontosabb metamorfózisát gazdag tapasztalásként élje meg és életre szólóan erőt tudjon meríteni a folyamatból.

Azon segítők közé tartozik,akik a szüléskísérés keskeny – néha rögös és nehéz-útját választották,mert ezt érzik Igaznak.

Számomra is ez az út az igaz ,az önmegismerés önmegvalósítás útja.

Ez erősíti az Anyát- Gyermeket- Apát.

 

Őszinte ajánlással  :Harmat Hajnal-bába


 

Kedves Tünde!

A szülés, és a születés nagyon fontos mind az anya, mind a gyermek, és a család életében is. A minősége meghatároz, formál, gazdagíthat. Nem csak egy pillanat minősége, hanem átitatja az egész további életet is. Amióta Veled megszületett a Legkisebbünk, azóta érzem ennek igazán a lényegét. Mindenkinek azt a szülést kívánom, amiben felismerheti önmagát.

Köszönettel és hálával gondolok Rád: R.